Particuliere slachtingen

Hoe en wanneer kan ik mijn rund naar het slachthuis brengen ?

Aanvoer kan alle dagen voor 12 uur behalve op zaterdag en zondag – u kan zelf uw rund brengen, hetzij met eigen vervoer of met een erkende vervoerder. 

Welke documenten dien ik af te leveren ?

– het runderpaspoort (kaart) met ingevulde gegevens vooraan op de kaart alsook achteraan een getekende en ingevulde vki

Duidelijk invullen van de datum en handtekening en dan de klever er over kleven
Daarna geen wijzigingen meer aanbrengen !
Duidelijk datum en handtekening invullen, alsook aanduiden “JA/QUI of NEEN/NON”
Daarna niks meer wijzigen zoniet is de VKI niet meer geldig !

– een duidelijk leesbaar briefje met de vermelding van de naam van degene voor wie het rund moet worden geslacht, een gsm nummer waarop we die persoon kunnen bereiken, een kopie van de voor en achterkant van de identiteitskaart van die persoon, de mededeling of u al dan niet een lintwormenverzekering wenst en de vermelding met het tijdstip wanneer u het rund komt ophalen. (dit kan iedere dag, behalve op zondag, van 4u tot 6u en op woensdag van 4u tot 10u)

Wat doe ik met deze documenten ?

Bij aankomst in het slachthuis tijdens de kantooruren gaat u naar de receptie. Daar zal uw dier voor u worden ingeschreven. Voor de kantooruren dient u het rund in te schrijven in het noodregister dat zich in het aangiftelokaal bevindt aan de poort.

 U vult duidelijk en correct de naam in van :

– vervoerder (degene die met het voertuig rijdt)

– de handelaar (degene van wie u het rund kocht, dit kan ook uzelf zijn)

– de klant (degene op wiens naam het rund dient geslacht te worden)

– de nummerplaat van het voertuig en het aantal runderen

– Het uur van inschrijven

Nadien steekt u de documenten in een enveloppe en vermeld daarop ook aanvoerder, handelaar en klant.  Waarna u de enveloppe in de brievenbus steekt die daar staat.

LET OP !

Ieder voertuig (wagen en vee-remorque) dient na het lossen van het rund te worden gereinigd met hoge druk en daarna ontsmet ter plaatse. U kan hiervoor tijdens de openingsuren aan de receptie een jeton kopen.  U mag nooit het terrein verlaten zonder deze wettelijke verplichting na te komen.

Wanneer kan ik mijn tong, lever en hart ophalen ?

Ophalen van tong, lever en hart kan de volgende dag in de voormiddag van 4 tot 10 uur.  (op zaterdag enkel van 4 tot 6 uur)

Meld u hiervoor aan bij de receptie. Men zal dan iemand bij u sturen met uw goederen.┬á U betreedt NOOIT zelf de slachtvloer of expeditie !!! Tenzij u hiervoor de toestemming kreeg aan de receptie en u de nodige kledij draagt conform de hygi├źnische voorschriften. Dit geldt ook voor de ophaling van het rund zelf.

Wanneer kan ik mijn rund ophalen ?

Dit kan alle dagen, uitgezonderd op zondag, van 4 tot 6 uur en op woensdag van 4 tot 10 uur. Gelieve u aan de afgesproken dag en uur te houden die u doorgaf. De nodige vervoerdocumenten zullen dan bij het op te halen rund aanwezig zijn. U kan ook het rund laten afhalen door iemand anders dan uzelf.

Hoe reken ik de slachtkosten af ?

U zal de factuur van de slachtkosten thuis opgestuurd krijgen. Van de eventuele lintwormverzekering die u heeft gevraagd krijgt u een aparte factuur van de verzekeringsmaatschappij zelf.